Απάντηση Φίλη σε Θεοδωρικάκο: «Ο κ. Θεοδωρικάκος, αντί να απολογηθεί για την τριετή κυβερνητική αδράνεια, ζητά τα ρέστα από τον Τσίπρα»

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σχολίασε όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, έδωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Με δήλωσή του, υποστηρίζει ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, «πιστός στη συνήθειά του να μη λειτουργεί ως υπουργός, αλλά ως επικοινωνιολόγος και προπαγανδιστής, επέλεξε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας για μια ακόμη φορά».

Και προσθέτει πως «αντί να απολογηθεί για την τριετή αδράνεια του ιδίου και της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και για την προστασία που παρείχαν σε εγκληματίες στην Παλιά Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ – όπως ο ίδιος ομολόγησε στην ΕΡΤ1 – ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο Νίκος Φίλης τονίζει ότι ο υπουργός ΠΡΟΠΟ «καλά θα κάνει να ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου του να τον ενημερώσουν για τις στοχευμένες και επιτυχημένες επεμβάσεις της Αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Όχι για να ξυλοκοπήσουν φοιτητές, όπως εμμονικά διατάζει ο ίδιος, αλλά για να συλληφθούν έμποροι και διακινητές ναρκωτικών ή ενεχόμενοι σε άλλες πράξεις βίας».

Ωστόσο, υποστηρίζει, «επί ΣΥΡΙΖΑ, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας δεν γίνονταν προς τέρψη των media και της ακροδεξιάς, με τον υπουργό σε ρόλο τηλεμαϊντανού. Ούτε διεξάγονταν με ‘γιουρούσια’ και πυροβολισμούς 30 μέτρα μακριά από τους φοιτητές, που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο Νίκος Φίλης τονίζεει πως «διαβεβαιώνουμε τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η κατάργησή της – που ήδη έχει συμβεί στην πράξη – θα είναι ένας από τους πρώτους νόμους της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης».

Και προσθέτει πως «τα 30 εκατ. ευρώ που σπαταλά η ΝΔ για να περιφέρονται οι ΟΠΠΙ ‘πέριξ’ ή ‘έξω’ από τα πανεπιστήμια θα διατεθούν για εξοπλισμό, εργαστήρια, προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Όπως και τα 60 εκατ. ευρώ που ‘μοιράζει’ η κυρία Κεραμέως σε εταιρείες, ιδιωτικοποιώντας τα δημόσια ψηφιακά αποθετήρια της εκπαίδευσης».

 

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση