Ανδρουλάκης στην εξεταστική: Διπλό το σκάνδαλο, παράνομη παρακολούθηση και συγκάλυψη

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση της παρακολούθησής του στην  Εξεταστική Επιτροπή, που όπως φέρεται να είπε, καταδεικνύει θεσμική κρίση, καθώς και για το γεγονός ότι βαφτίστηκε “εθνικός κίνδυνος” επειδή «μάλλον ήταν κίνδυνος για τους σχεδιασμούς της ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φέρεται να υποστήριξε ότι η παρακολούθησή του είχε ένα βασικό στόχο, να θέσει σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή, κατά τις εσωκομματικές της εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για διπλό σκάνδαλο, παράνομης παρακολούθησης και συγκάλυψης, ενώ φέρεται να επανέλαβε ότι θα δεχθεί μόνο νόμιμη και έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε το γεγονός, ότι είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που καταθέτει στην Εξεταστική και έστρεψε τα πυρά του στην κυβερνητική πλειοψηφία, που «δεν επέτρεψε σε κρίσιμους μάρτυρες να καταθέσουν στην Εξεταστική».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής για τους λόγους της παρακολούθησής του ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να είπε:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ. Το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Εχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλέσουν στην Εξεταστική όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση. Πολιτικά τοποθέτησε τη ΝΔ στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι «Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές” και γι΄αυτό επιμένει να ακολουθεί τη θεσμική οδό».

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Ρούλα Κρικώνη

Αφήστε μια απάντηση