Φεστιβάλ Οινογνωσίας για πρώτη φορά στη Θήβα – Το πρόγραμμα

Στη βοιωτική γη, μια περιοχή με παράδοση στην καλλιέργεια αμπέλου, και τη Θήβα, την πόλη του Κάδμου και της Σεμέλης, μητέρας του Διονύσου, θεού του οίνου και της ευωχίας, πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Οινογνωσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θήβα, είναι ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τανάγρας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ), τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Επίτιμος καλεσμένος εκείνη τη βραδιά ο διακεκριμένος σεφ, Πάνος Ιωαννίδης.

Εκτός από τις γευστικές δοκιμές των κρασιών, όσοι επισκέπτες επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα θεματικής ξενάγησης σε εκθέματα του Μουσείου σχετικά με τον τρύγο. Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής.

Παράλληλα, στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα φιλοξενείται στον Μεσαιωνικό Πύργο του Μουσείου θεματική έκθεση φωτογραφίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

  • 5:00 μ.μ.: «Από την Άμπελο στον Οίνο» : Θεματική περιήγηση σε επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Δηλώσεις συμμετοχής στο info@eventconcept.gr )
  • 6:00 μ.μ.: Έναρξη Φεστιβάλ Οινογνωσίας στον αύλειο χώρο του Μουσείου και παράλληλη έκθεση φωτογραφίας στον Πύργο του Μουσείου
  • 7:45 μ.μ.: Εισαγωγή-Χαιρετισμοί
  • 9:00 μ.μ.: – «Γνωρίζουμε τα κρασιά του τόπου μας» – Ενημερωτική ομιλία από Οινοποιούς και Οινολόγο – «Μικρά μυστικά για τα συνοδευτικά του οίνου»: Ομιλία από τον chef Πάνο Ιωαννίδη
  • 9:45 μ.μ.: Έναρξη οινογευσίας και γαστρονομικών δράσεων στην Πλατεία Κεραμοπούλου μπροστά από το Μουσείο, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής

Σημειώνεται ότι η οινογευσία στον αύλειο χώρο του Μουσείου είναι δωρεάν. Η συμμετοχή στις γαστρονομικές δράσεις συνοδεύεται από συμβολικό αντίτιμο 5 ευρώ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση