Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη – Οι αναφορές του Α. Λοβέρδου για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον Κουρουμπλή

Για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, η δίκη του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη. Παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση οι πρώτοι μάρτυρες της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αρνήθηκαν πλήρως τις σε βάρος τους κατηγορίες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκαν αν αποδέχονται όσα τους αποδίδονται. Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα, ανέβηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. Η εισαγγελέας έδρας Όλγα Σμυρλή, διάβασε το βούλευμα βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη, ενώ για πρώτη φορά επετράπη να μπουν στην αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες.

«Αρνούμαι την κατηγορία. Παντελώς την αρνούμαι και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές των κατηγοριών» είπε η Ελενη Τουλουπάκη.

Αθώος για όλες τις κατηγορίες δήλωσε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Δηλώνω αθώος για τις δυο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία, για τη μη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή δεν έχω καμία σχέση και ευθύνη. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στην κα. Ράικου πριν αντικαταστήσει την κα Τουλουπάκη κι εκείνη αποφάσισε να συσχετίσει με την υπόθεση Νοβάρτις. Εδώ θα μπορούσα να κατηγορηθώ ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση της κας. Ράικου αλλά αυτό θα ήταν αστείο» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο σκέλος της κατηγορίας που αφορά σε πιέσεις που φέρεται να άσκησε σε τρεις εισαγγελείς, σημείωσε:

«Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο δικό τους λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο κόντρα στο δικό τους λόγο. Οπουδήποτε κατέθεσαν, στους αντεισαγγελείς Ζάχαρη και Σοφουλάκη, στη Βουλή, στην ανακρίτρια κα. Αλεβιζοπούλου έπειτα, είπαν διαφορετικά πράγματα. Όπου κατέθεσαν, κατέθεσαν κάθε φορά και διαφορετικά πράγματα, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι με την πάροδο του χρόνου μπερδεύεσαι και αναγκάζεσαι να επινοήσεις νέα ψέμματα για να βγεις από το λαβύρινθο των ψευδών σου».

Οι αναφορές για την μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον Κουρουμπλή

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είχε καταθέσει τις αναφορές για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον Παναγιώτη Κουρουμπλη ο 2015, που σύμφωνα με την κατηγορία, δε διαβιβάστηκαν αμελλητί στη Βουλή και παρήλθε η αποσβεστική προθεσμία. Ο κ.Λοβέρδος κατέθεσε ότι είχε υποβάλει τις αναφορές στην προκάτοχο της κ.Τουλουπάκη, Ελένη Ραϊκου. Ερωτηθείς, απάντησε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος δήλωσε βγαίνοντας πως κατέρρευσε ήδη η κατηγορία.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση