Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς διατηρείται άταφη μέχρι την κηδεία. Την έχουν ταριχεύσει;

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί τη Δευτέρα με ένα μεγαλοπρεπές τελετουργικό, διαρκείας 13 ωρών.

Από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, που η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου πέρασε στην αιωνιότητα, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου που θα γίνει η κηδεία της Ελισάβετ, μεσολαβούν 11 ημέρες.

Σε όλο αυτό το διάστημα, έχουν γίνει μια σειρά από τελετουργικά, μεταφέρθηκε από το Μπαλμόραλ της Σκωτίας στη Βρετανία και πλέον η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Πώς διατηρείται επί τόσες ημέρες η σορός;

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο N-TV «η σορός πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο RND πως για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία της αποσύνθεσης τα «σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες».

Αυτή η διαδικασία συνιστά ένα είδος ταρίχευσης, που διαρκεί από δύο έως έξι ώρες, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται το σώμα, και μπορεί να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση από δύο έως τρεις μήνες.

Ο ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, μιλώντας στο RTL, τόνισε πως οι ταριχευτές φροντίζουν για τη διατήρηση της σορού και πως «αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορεί να γίνει αργότερα».

Μάλιστα, η ταρίχευση μπορεί να επαναλαμβάνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως συμβαίνει και με τη σορό του Βλαντίμιρ Λένιν, που πέθανε τον Ιανουάριο του 1924 και το σώμα του παραμένει στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας σχεδόν έναν αιώνα.

«Οι ειδικοί υποβάλλουν τη σορό του σε διαδικασία ταρίχευσης με ειδικές ενέσεις κάθε 12 μήνες. Ανάλογα με τη διαδικασία, η ταρίχευση μπορεί να είναι αρκετή για έναν χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπέργκερ.

Η «Bild», από την άλλη, αναφέρει πως δεν αποκλείεται η σορός να διατηρείται με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή και πως πολλά φέρετρα έχουν ειδική λειτουργία ψύξης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση