Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Αγοραστός: Στρατηγική μας να προλάβουμε τις επιπτώσεις του κινδύνου που έρχονται στο μέλλον

Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο αρμόδιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας στο ΟΤ Forum που μεταδίδεται ζωντανά από την 86η ΔΕΘ,   ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η περιφέρεια καθώς και στα σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Έχουμε μία φιλοσοφία στρατηγικής διοίκησης να προλάβουμε τις επιπτώσεις του κινδύνου που έρχονται στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

Αναφορικά με τον φωτισμό στο εθνικό οδικό δίκτυο τόνισε ότι έχει αντικατασταθεί με led , εξοικονομώντας 78%. Γλιτώνουμε – όπως είπε – περίπου 10.000 κιλοβατώρες το χρόνο και «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε γλιτώσει 34 εκατομμύρια».

Ενεργειακή αναβάθμιση

Υπογράμμισε ακόμη ότι έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση σε πολλά κτίρια. «Έχουμε 88 κτίρια που σε άλλα έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση δημοπράτησης παρεμβάσεις για μείωση ενέργειας». Παίρνουμε, όπως είπε, από τον ήλιο ενέργεια, μειώνουμε την κατανάλωση ακόμη και με τη θερμομόνωση.

«Η χώρα πρέπει να αλλάξει ταχύτητα . Η χώρα πρέπει να είναι αυτάρκης με τα νερά. Δεν μπορεί η Ευρώπη να πηγαίνει στο Τατζικιστάν και να επενδύει 6 δισ εκατομμύρια και να μην έρχεται στον Αχελώο» σημείωσε στη συνέχεια.

Εμείς, σημείωσε, έχουμε το νερό και πάει χαμένο. Πρόσθεσε, δε, ότι προχωρούν έργα νερού στη Θεσσαλία με ΣΔΙΠ.  Με αυτό το έργο ανέφερε, θα ποτιστούν 107 χιλιάδες στρέμματα στη Λάρισα και θα πιουν νερό 31 χωριά.

Είναι δυνατόν σήμερα να ψάχνουν να βρουν εργάτες στα  εργοστάσια, αναρωτήθηκε στη συνέχεια. Μίλησε ακόμη για τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία.

Αφήστε μια απάντηση