«Bring Them Back»: Από το Λονδίνο στην Αθήνα με ποδήλατο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα (video)

H αυθόρμητη ιδέα μιας παρέας ποδηλατιστών που ζουν στο Λονδίνο, οι οποίοι ήθελαν κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Αθήνα, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσουν σήμερα Κυριακή (14/08) μια συμβολική ποδηλατική διαμαρτυρία από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στο Μουσείο της Ακρόπολης προκειμένου να αναδείξουν το ζήτημα της επιστροφής των μάρμαρων του Παρθενώνα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Με νέα ματιά» οι ποδηλατιστές, Βασιλική Βούτζαλη, Στέφεν Στράιχ, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας και Σταύρος Σούμας περιγράφουν τον σκοπό του ταξιδιού των 3.000 χιλιόμετρων, καθώς και τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα.

Όπως λένε η ιδέα για αυτή τη συμβολική δράση προήλθε από τις καλοκαιρινές διακοπές. «Θέλοντας να κάνουμε ένα ταξίδι από το Λονδίνο στην Αθήνα, μάς ήρθε στο μυαλό η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα που είναι ένα θέμα επίκαιρο» είπε χαρακτηριστικά η Βασιλική Βούτζαλη.

Έχοντας λοιπόν, αφετηρία το Βρετανικό Μουσείο η ομάδα των ποδηλατιστών με την ελληνική σημαία στο πλάι τους και με το σύνθημα «Bring Them Back», για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Η διαδρομή

Στις λεπτομέρειες για τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες αλλά και την ημερομηνία που αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα αβναφέρθηκε ο Βασίλης Κόρδας.

«Ξεκινάμε από την Αγγλία, μετά θα πάμε στη Γαλλία, από εκεί στην Ελβετία όπου θα διασχίσουμε ανεβαίνοντας τις Άλπεις ένα πέρασμα 2.800 μέτρων, μετα θα κατέβουμε νότια στην Ιταλία και από εκεί με ένα πλοίο θα πάμε στην Ηγουμενίτσα. Μετά ακολουθούν οι Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δελφοί, Θήβα και ΟΑΚΑ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αναμένουμε να φτάσουμε στην Αθήνα σε δύο εβδομάδες καθώς την Κυριακή στις 28 θα βρισκόμαστε στο ΟΑΚΑ και από εκεί θα πάμε στην Ακρόπολη».

Ακόμη, οι ποδηλατιστές ανέφεραν πως προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους θα ταξιδεύουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα και θα τους συνοδεύει και ένας οδηγός με το αυτοκίνητο του σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια βοήθεια.

«Θα ξεκινάμε με τα ποδήλατα από το πρωί μέχρι το απόγευμα έτσι ώστε να είμαστε ασφαλείς και το βράδυ θα διανυκτερεύουμε σε ξενοδοχείο» ανέφερε ο κ. Κόρδας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση