Κ. Καραγκούνης στο Πρώτο: Ζήτημα ουσίας της δημοκρατίας να μην παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα (audio)

«Πρέπει να δούμε ειδικά σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα ως πού φτάνει μια αρμοδιότητα νόμιμης επισύνδεσης έστω και για λόγους εθνικής ασφάλειας» επισήμανε ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής της ΝΔ, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ενώ εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «δεν πρέπει να παρακολουθούνται τα πολιτικά πρόσωπα, καθώς είναι ζήτημα ουσίας της δημοκρατίας»

«Οποιαδήποτε νόμιμη επισύνδεση στην Ελλάδα και αυτό είναι μοναδικότητα που έχουμε ως χώρα, τελεί υπό την έγκριση και την αίρεση του εισαγγελικού λειτουργού. Εδώ λοιπόν πρέπει να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις έγιναν αυτά, γιατί ακούω για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν θέλω βέβαια να πω τίποτα, γιατί αυτά θα τα δούμε υπό των πλαισίων εγγύησης, θεσμικότητας και εμπιστευτικότητας στην αρμόδια Επιτροπή. Αλλά προφανώς πρέπει να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις και για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η εισαγγελική άδεια, αν υπήρξε για το κινητό του κ. Ανδρουλάκη, για άλλο κινητό, επειδή ακούω διάφορα πράγματα. Αυτά θα εξειδικευθούν και προφανώς θα συμβάλει ιδιαίτερα και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης με την έννοια της συμμετοχής του σε αυτή την Επιτροπή για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάντως σίγουρα, πρωτοβουλίες θωράκισης επιπλέον του συστήματος είναι σημαντικές πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση» προσέθεσε ο κ. Καραγκούνης.

Ερωτηθείς γιατί δεν ενημέρωσε σχετικά ο πρώην πλέον διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων το Μαξίμου, ο κ. Καραγκούνης απάντησε πως αυτό είναι ένα ζήτημα που μένει να διευκρινιστεί, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό ζητήθηκε και υπήρξε η συγκεκριμένη παραίτηση άμεσα, όπως αναλήφθηκε η ευθύνη και από τον κ. Δημητριάδη ο οποίος επίσης έχει ανακοινωθεί ότι δεν γνώριζε και δεν είχε ενημερωθεί, οπότε είναι ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν στην αρμόδια επιτροπή». Ακόμα ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι «μπορεί να υπήρξε νόμιμη επισύνδεση και να μην αφορούσε το κινητό του κ. Ανδρουλάκη αλλά να ήταν συνεπακόλουθο το κινητό του κ. Ανδρουλάκη ή να μην γνώριζε ποιος είναι ο αριθμός», κάνοντας λόγο για εικασίες που γίνονται «χωρίς ωστόσο να βρίσκεται εκεί η ουσία του ζητήματος».


Επιπλέον υποστήριξε ότι «εάν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού δεν υπήρχε περίπτωση να παρακολουθείτο το κινητό του κ. Ανδρουλάκη».  «Πραγματικά έχω θεσμικό ενδιαφέρον να μάθω πώς δόθηκε αυτή η άδεια από την εισαγγελέα, τι στοιχεία υπήρχαν, για ποιο λόγο έγινε και υπό ποιες προϋποθέσεις. Ας αφήσουμε να δούμε τι έχει γίνει για να μπορούμε να πάρουμε και θέση αναλόγως» τόνισε ο κ. Καραγκούνης, επισημαίνοντας ακόμα ότι με ρύθμιση της κυβέρνησης έχει την δυνατότητα η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής. «Οπότε θα περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το αίτημα και ποιοι θα καταθέσουν ανάλογο αίτημα εξεταστικής. Εμείς είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και θετικοί στο να υπάρξει εξεταστική επιτροπή» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

 

 

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση