Στ. Κριμιζής: Δεν είναι τίποτα ο θάνατος, έλεγε ο Δ. Σιμόπουλος (video)

 

Τον αδικούσα περγράφοντας τον ως Καρλ Σέιγκαν της Ελλάδας και εκλαϊκευτή της αστροφυσικής, είπε ο Σταμάτης Κριμιζής, για τον καλό του φίλο και συνάδελφο Διονύση Σιμόπουλο που έφυγε σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Πράγματι παραμένει μυστήριο της ζωής, ο θάνατος αλλά ο ίδιος ο Διονύσης Σιμόπουλος  έλεγε πως «δεν είναι τίποτα παρά επιστροφή στις βασικές αλήθειες», ανέφερε ο αστροφυσικός και ομότιμος διευθυντής διαστημικών προγραμμάτων της ΝΑΣΑ.

Ο Σταμάτης Κριμιζής, περιέγραψε τον Διονύση Σιμόπουλο ως εξαίρεση αφού είχε την ευχέρεια λόγου και το επικοινωνιακό χάρισμα να γίνεται κατανοητός κι έτσι «γαλούχησε τρεις γενιές από το Πλανητάριο και τα βιβλία του».

‘Ηταν φοιτητής όταν στο τέλος της δεκαετίας του ’50 ξεκίνησε η διαστημική εποχή με το Sputnik και αργότερα ως ανταποκριτής της «Βραδυνής», μετέδωσε την προσελήνωση του Νιλ Άρμστρονγκ και έμεινε για πάντα γοητευμένος από τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, πρόσθεσε ο κ. Κριμιζής,

«Δεν πρόλαβε όμως την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι», είπε ο κ. Κριμιζής αναφερόμενος στη νέα αποστολή της NASA,  που θα φέρει την ονομασία της «Αρτεμης»,  δίδυμης αδερφής του Απόλλωνα και των διαστημικών αποστολών Apollo.

Κλείνοντας με αναφορά στο μυστήριο της ζωής, ο Σταμάτης Κριμιζής αποκάλυψε ότι στα επόμενα 10 -15 χρόνια αναμένεται «ανακάλυψη βιολογικής δραστηριότητας εκτός της Γης με δείγματα από το υπέδαφος του Άρη να μαρτυρούν εάν υπήρξε ή υπάρχει ίχνος ζωής».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

 

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση