Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Σε ένα κράτος δικαίου ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί (audio)

«Θα έπρεπε σε μια δημοκρατία που λειτουργεί κανονικά να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός, δεν είναι φυσιολογικές εξελίξεις αυτές σε ένα κράτος δικαίου. Από κει και πέρα δεν μπορώ να πω ότι ελπίζω σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα ευαισθησίας, δημοκρατίας μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για το θέμα των υποκλοπών.

«Δεν νοείται νόμιμη παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού ή έστω στελέχους, βουλευτή ενός κόμματος. Ούτε καν νομότυπη δεν ήταν αυτή η παρακολούθηση γιατί μπορεί να υπάρχει γιατί μπορεί να υπάρχει η αποδοχή από την αρμόδια εισαγγελέα του αιτήματος της ΕΥΠ, δεν γνωστοποιήθηκε όμως ποτέ, όπως προβλέπει ρητά ο νόμος που διέπει την ΑΔΑΕ, στην ίδια την ΑΔΑΕ» συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.


«Υπάρχει πιθανότητα να παρακολουθείται πολιτικός και να μην ενημερώνει η ΕΥΠ τον κ. Δημητριάδη;» διερωτήθη ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας ότι «η μοναδική περίπτωση να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι μια στεγανοποίηση, αυτονόμηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη». «Εδώ όμως πρόκειται περί του ακριβώς αντιθέτου. Ο κ. Κοντολέων δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει διοικητής της ΕΥΠ και η κυβέρνηση άλλαξε αναδρομικά τον νόμο ενώ τον είχε ήδη διορίσει, για να νομιμοποιήσει τον «διορισμό» του. Από αυτό προκύπτει όχι αυτονόμηση του κ. Κοντολέων από τον κ. Μητσοτάκη αλλά σαφέστατος ομφάλιος λώρος» υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση