Εισαγγελική παρέμβαση από τον Ντογιάκο για τις παρακολουθήσεις και τις διαρροές – Διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα

Εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο για το θέμα των παρακολουθήσεων και πιο συγκεκριμένα για τη διαρροή στοιχείων που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, εκκινείται ποινική προκαταρκτική έρευνα από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κο Ισιδώρο Ντογιάκο, όχι για την ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά για τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, έρευνα για τις οποίες διενεργείται ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κο Ντογιάκο και του ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση αυτών των καταγγελιών.

Άννα Βλαχοπαναγιώτη 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση