Ο. Κωνσταντινόπουλος: Να διερευνηθεί ο ρόλος των προσώπων και εταιρειών που εκροσωπούν το predator στην Ελλάδα

Να διερευνηθεί ο ρόλος των προσώπων και εταιρειών που εκροσωπούν το λογισμικό παρακολούθησης predator στην Ελλάδα, ζήτησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνοντας πως “η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη είναι θεσμικό ζήτημα, ζήτημα δημοκρατίας”.

“Η απόπειρα παρακολούθησης πιστοποιήθηκε από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπή” σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κωνσταντινόπουλος και υποστήριξε πως “Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα στον οποίο έγινε παγίδευση. Εδώ τίθεται το ερώτημα, γιατί κάποιος να θέλει να παγιδέψει μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ”.

Όπως ανέφερε “με βάση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η οποία συνεδρίασε μετά από αίτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διαλευκανθούν”.

“Υπάρχουν πρόσωπα και εταιρείες που εκπροσωπούν το predator στην Ελλάδα. Αυτές οι εταιρείες φαίνεται ότι έχουν σχέση από το 2018 μέχρι σήμερα με το δημόσιο” εκτίμησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως “η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει για ποιο λόγο αυτό το σύστημα παγίδευσης βρέθηκε στο κινητό του αρχηγού του τρίτου κόμματος της χώρας” ενώ επισήμανε πως “αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει θεσμικά”.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για “συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ”, που υποστήριξε πως ‘έγινε συνειδητά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά δεν απέδωσε”

Επιπλέον έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να απαντηθούν: “Γιατί έγινε στον κ. Ανδρουλάκη; Συσχετίζεται η απόπειρα παρακολούθησης με την Κυβέρνηση; Ποιος ο ρόλος των προσώπων και εταιρειών που εκπροσωπούν το predator στην Ελλάδα;”

Για το θέμα της παγίδευσης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως “πρέπει να λογοδοτήσει η ΕΥΠ που είναι υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας”

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση