Έτοιμη για παραλαβές η νέα πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα – Σκρέκας: Θωρακίζουμε ενεργειακά τη χώρα

Έτοιμη να ριχτεί στη μάχη για την ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας είναι η νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στον τερματικό σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα τεθεί σε λειτουργία διπλασιάζοντας σχεδόν την χωρητικότητα αποθήκευσης.

«Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή κι έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, που μετέβη σήμερα στο μικρό νησί του Σαρωνικού.

Η αύξηση των φορτίων στη μονάδα υποδοχής και αποθήκευσης LNG αλλά και η επιστροφή στο λιγνίτη αποτελούν βασικά μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας δίνοντας απάντηση στο ενδεχόμενο η Ρωσία να κλείσει την στρόφιγγα παροχής φυσικού αερίου και στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει την χώρα μας στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Η Ελλάδα έως τώρα δέχεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αλγερία, το Κατάρ και την Αίγυπτο με απώτερο όμως στόχο να ανοίξουν οι πόρτες για την υποδοχή αερίου και από αλλά μέρη του κόσμου.

«Είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία, δίνεται η δυνατότητα για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη – Επιμέλεια: Γεωργία Λοτσοπούλου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση