Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά της οικογένειας του δυστυχήματος στην Ιονία Οδό

Ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται «από τις 11 το πρωί της ιδίας ημέρας» στα παιδιά της οικογένειας του μοιραίου δυστυχήματος που συνέβη χθες (01/08) στην Ιονία Οδό, όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο γονείς.

Πρόκειται για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί (01/08) κοντά στα διόδια της Ιονίας Οδού στο ύψος του Τερόβου στο ρεύμα προς Ιωάννινα, όταν μια οικογένεια σταμάτησε με το ΙΧ τους στη ΛΕΑ για να εξετάσουν πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς ένα άλλο διερχόμενο όχημα έπεσε πάνω τους κυριολεκτικά χωρίς να τους δει, και έγινε μια σφοδρή θανατηφόρα σύγκρουση πλαγιομετωπικά με το σταματημένο αυτοκίνητο τους, προκαλώντας το θάνατο του ζευγαριού.

Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι πως δεν τραυματίστηκαν τα δύο τους παιδιά. Παρόλα το ψυχολογικό σοκ για τα παιδιά είναι μεγάλο, καθώς είδαν μπροστά στα μάτια τους να χάνουν, ξαφνικά, και τους δύο γονείς τους.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παραχθεί στα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 26 και 10 ετών, ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια, από κλιμάκιο με ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο και δυο ψυχολόγους όπως και τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

«Βρισκόμαστε δίπλα στα δυο παιδιά σε αυτή την δύσκολη στιγμή στην ζωή τους και θα τους προσφέρουμε βοήθεια με όποιο τρόπο την χρειαστούν. Κάθε δράση και ενέργεια μας είναι επικεντρωμένη στην προστασία και διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας, σε κάθε σημείο της χώρας μας, με κάθε δυνατό μέσο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση