Ν. Καπραβέλος: Η σιωπηλή επέλαση του κορονοϊού έφερε ολέθρια αποτελέσματα – Είχαμε 500.000 κρούσματα τον Ιούλιο (video)

«Ο Ιούλιος μήνας μάς έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, μαζί με περίπου 800 νεκρούς» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας όμως ότι δεν υπήρξε έκρηξη των εισαγωγών και διασωληνώσεων αντίστοιχη με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η σιωπηλή επέλαση του κορονοϊού, χάρη και στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα, μας έφερε ολέθρια αποτελέσματα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο διευθυντής ΕΣΥ της Β μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας επισήμανε ότι «είμαστε ανήσυχοι για τον Αύγουστο που είναι ένας μήνας με μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμού».

Για το λόγο αυτό ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε ότι «θέλει μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξει έξαρση του κύματος». Ο ίδιος εξήγησε ότι η ανάμειξη μολυσμένων από Covid-19 ασθενών που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με υγιείς, προκάλεσε αυτή την τεράστια έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Τεράστια η διασπορά – Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων

«Τον Ιούλιο είχαμε περίπου 500.000 κρούσματα και 700 – 800 θανάτους. Μη το πέρνουμε αψήφιστα» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος εστιάζοντας ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν μια καλοκαιρινή περίοδο όπου επικρατεί η Όμικρον 5, που είναι ήπια παραλλαγή.

«Η τέταρτη δόση είναι αυτή που προφυλάσσει τους ηλικιωμένους από το θάνατο» πρόσθεσε ο γιατρός του ΕΣΥ. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι ευκαταφρόνητος ο αριθμός των 2.000 νοσηλευόμενων αυτή την περίοδο.

«Κακώς η Πολιτεία δεν παίρνει μέτρα για να κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους», πρόσθεσε ο ειδικός.

«Η πανδημία είναι μια απειλή που δεν έχει ακόμα διαχειριστεί» συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου

Αφήστε μια απάντηση