Γερμανία: Το προσωπικό εδάφους της Lufthansa προχωρά σε απεργία την Τετάρτη

Ένα από τα βασικά συνδικάτα της Lufthansa κάλεσε σήμερα το προσωπικό εδάφους της εταιρίας σε απεργία την Τετάρτη στο πλαίσιο διαμάχης για τους μισθούς, ανακοινώνοντας «καθυστερήσεις και ακυρώσεις» σε μια περίοδο που είναι ήδη τεταμένη για τον ευρωπαϊκό αεροπορικό κλάδο.

Το συνδικάτο Verdi εξήγγειλε απεργία για το διάστημα από τις 03.45 (04.45 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη έως τις 06.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης για να «αυξηθεί η πίεση» στη διοίκηση ενώ ζητά αύξηση 9,5% των μισθών, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός όμιλος αερομεταφορών δεν έχει δώσει σε αυτή τη φάση λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο στους επιβάτες, τη στιγμή όπου οι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με μεγάλες αναμονές στα αεροδρόμια και διαδοχικές ακυρώσεις πτήσεων, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Η Lufthansa έχει ήδη ακυρώσει περίπου 6.000 πτήσεις φέτος το καλοκαίρι ενώ το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξετάζει την ελάφρυνση του προγράμματος για να «σταθεροποιηθούν περαιτέρω οι πτητικές δραστηριότητες».

Η απεργία της Τετάρτης θα αφορά το προσωπικό εδάφους, κυρίως τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά επίσης και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου.

«Θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις», ανακοίνωσε η Verdi.

Μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών στην αρχή της χρονιάς, οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην ισχυρή αύξηση της ζήτησης ύστερα από δύο χρόνια χαμηλής ζήτησης κατά την οποία χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας. Πάνω από 7.000 εργαζόμενοι λείπουν αυτή τη στιγμή από τον γερμανικό αεροπορικό κλάδο, σύμφωνα με μελέτη του οικονομικού ινστιτούτου IW που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση