Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ροδοβάνι (video)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα ανατολικά της περιοχής Ροδακίνου, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Π.Υ και της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Παρά το γεγονός ότι το δεύτερο μέτωπο που προέκυψε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά τελικά περιορίστηκε, ενώ στην περιοχή παραμένουν στο σύνολό τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ εξακολουθούν και επιχειρούν τα δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η φωτιά θα είχε τεθεί νωρίτερα υπό έλεγχο, αλλά λόγω προβλήματος που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στο Erickson, το πυροσβεστικό δηλαδή ελικόπτερο που συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμός στις επιχειρήσεις κατάσβεσης- δεν επέστρεψε άμεσα, με αποτέλεσμα να «χαθεί» πολύτιμος χρόνος, αφού θα βοηθούσε τις επίγειες δυνάμεις, να θέσουν τη φωτιά ακόμα πιο γρήγορα υπό έλεγχο.

Η φωτιά κατέκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα, ενώ απείλησε μία κατοικία -η οποία και εκκενώθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους- και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία ωστόσο δεν βρίσκονταν ένοικοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η ιδιοκτήτρια των συγκεκριμένων δωματίων, που εντόπισε πρώτη τη φωτιά σε ύψος 400 μέτρων και ενημέρωσε τις αρχές.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

www.ertnews.gr

Κατερίνα Πολύζου
image}

Αφήστε μια απάντηση