Μητέρα Γρηγορόπουλου στην ΕΡΤ για τη δολοφονία: Ήθελαν να προκαλέσουν χάος

«Θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί έχω χάσει το παιδί μου;» είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η μητέρα του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΤζίνα Τσαλικιάν. Εκτίμησε ότι εκείνη την περίοδο «υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας».

Η Τζ. Τσαλικιάν αναφέρθηκε σε αναπάντητα ερωτήματα στη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου: «Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν εντολή από το κέντρο να μεταβούν σε κάποιο περιστατικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτοί παράκουσαν την εντολή αυτή και μετέβησαν στο σημείο στο οποίο αργότερα διέπραξαν τη δολοφονία. Εκεί δεν υπήρχαν ομάδες παιδιών, ταραχοποιών, απλώς 4-5 παιδιά που έπαιζαν και οι θαμώνες των καφετεριών εκεί έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους. Αυτό αποτελεί για εμένα ένα αδυσώπητο ερωτηματικό «γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο;». Δεν έχω καμία απάντηση και θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχω χάσει το παιδί μου».

«Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου αλλού θα πω ότι πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο – με δεδομένες τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν – υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας, όπως και πραγματικά έγινε» συμπλήρωσε.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αισθάνθηκε τεράστια απογοήτευση για την απόφαση αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, σημειώνοντας πως θεωρεί τον Κορκονέα αμετανόητο δολοφόνο.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση