Εμμένει στην επιθετική ρητορική ο Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με τον Κυρ. Μητσοτάκη αν δεν συμμορφωθεί

Νέες δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε κατά την επιστροφή του από τη Μαδρίτη ο Τούρκος πρόεδρος εμμένοντας στην επιθετική ρητορική. Εξέφρασε για μια ακόμα φορά την άρνησή του να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε, αν δεν συμμορφωθεί».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προφέρθηκαν να μεσολαβήσουν ώστε να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποια συνάντηση, μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, αλλά ο ίδιος απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει χρόνο για μια τέτοια συνάντηση.

«Διότι είναι προφανές» συνέχισε «πως οπλίζουν τα νησιά κι από την άλλη παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας» ενώ διερωτήθηκε «ποιος εγγυάται ότι δεν θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας αυτός που θα συμβιβαστεί τώρα μαζί μας».

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα γίνεται προσπάθεια να δοθεί μήνυμα με το να πηγαίνουν στα νησιά, με το χτίσιμο τσιμεντένιων καταφυγίων και το σκάψιμο λάκκων. «Δεν έχει καλές προθέσεις (ο Κυρ. Μητσοτάκης). Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Αφού τα κάνει λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να συναντηθούμε. Είπαμε ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας τακτοποιήσει τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε αν δεν συμμορφωθεί».

Σχετικό Άρθρο: Κυβερνητικές πηγές: Σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα και εκτίμηση για ήσυχο καλοκαίρι

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση