Aλ. Τσίπρας: «Διπλωματικό βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε «βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς όπως είπε, «δεν πρέπει να μας ανησυχεί» μόνο η πώληση των F-16 στην Τουρκία, αλλά «η συνολική στήριξη».

«Ήταν ένα σημείο καμπής των σχέσεων της Δύσης με την Τουρκία, ήταν ένα διπλωματικό βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάντεν ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστούν τα F-16 της Τουρκίας αλλά και ότι η θέση του είναι πως πρέπει να της πουλήσουν νέα, μια άποψη που έχει από τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη βάση αυτής της δήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πριν φύγει για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά ήταν «ψέματα». «Άρα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε έστω στη συνάντηση του με τον κ. Μπάιντεν τη θέση την αμερικανική για στήριξη εκσυγχρονισμό και πώληση νέων αμερικανικών αεροσκαφών στην Τουρκία και είπε ψέματα ή ακόμα χειρότερα ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη και άρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση που έχουν βρεθεί ποτέ», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατά την έναρξη της συνέντευξής του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση