Αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στο «στόχαστρο» της αντιπολίτευσης μπήκαν τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο. Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβερνητική πολιτική άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε πολιτική αλλαγή για ακόμα μια φορά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παντελάκη, ο κ. Τσίπρας άσκησε ισχυρή κριτική στα αποτελέσματα της Σύνοδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι καθέστη εμφανής η «πλήρης επιβεβαίωση της απόλυτης στήριξης της Δύσης στην Τουρκία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε «πυρά» και στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να βγει από όλα τα αδιέξοδα».

Στον Αλ. Τσίπρα απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «οι τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες και τα πολιτικά κυβικά του κ. Τσίπρα».

Ως προς την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, τοποθετήθηκε στην πολιτική «μάχη», ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στη Λαμία, δηλώνοντας το εξής: «Σεβόμαστε τη βούληση των λαών αυτών».

Ο κ. Βελόπουλος σε ομιλία του, τόνισε πως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης ρίχνοντας το «μπαλάκι» στο κυβερνών κόμμα λέγοντας πως «το “ναι σε όλα” στον Ερντογάν θα τον αποθρασύνει».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση