Αντινατοϊκή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τις «επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που ισοδυναμούν με τροχιοδεικτικές βολές στην κατεύθυνση της παραπέρα όξυνσης των ανταγωνισμών και της επιτάχυνσης της πολεμικής προετοιμασίας», κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, ενώ συμμετείχαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Επιτροπές Ειρήνης με τις σημαίες της ΕΕΔΥΕ, Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλλελεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν το μήνυμα που έστειλαν, καλώντας τον λαό «να δυναμώσει την πάλη για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, για να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Γιώργο Μαρίνο και Γιάννη Πρωτούλη. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα και των φορέων επέδωσε στον διευθυντή του γραφείου του υπουργού το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Επίσης, από το βήμα της συγκέντρωσης, απηύθυναν κοινό κάλεσμα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, τα εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, οι σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος, στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 6 μ.μ. στην μαροκινή πρεσβεία, καταγγέλλοντας το αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στους μετανάστες στη Μελίγια.

«Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και όλων των λαών. Γιατί αυτό είναι το ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει και η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη: Ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, νέα δεινά για τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι βουτηγμένες για τα καλά στο αίμα των λαών. Πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Να κλιμακωθεί μαζικά και αποφασιστικά η πάλη ενάντιά τους, ενάντια στον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ» τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

«Εμείς ως νέοι επιστήμονες θα θέσουμε την επιστήμη μας στην υπηρεσία του λαού, για έρευνα με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής του. Όσα μέτρα και να πάρουν οι κυβερνήσεις, όσο ζεστό χρήμα και να ρίξουν για να μας κάνουν να δούμε το ΝΑΤΟ «με άλλο μάτι», δεν θα τους περάσει. Το ΝΑΤΟ δεν είναι περιστέρι της ειρήνης, αλλά γεράκι του πολέμου που σκορπάει τον όλεθρο και τον θάνατο, προωθώντας και με αυτό τον τρόπο τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση και την ενημέρωση σε κάθε σχολή. Για να καταδικαστούν μαζικά οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Για να μην υπάρξει καμία εμπιστοσύνη στα δολοφονικά του σχέδια που μας εμπλέκουν όλες οι κυβερνήσεις. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους και προσφυγιά» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση