Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Μελτέμι στο Αιγαίο – Μπόρες στα βορειοδυτικά (video)

Η ζέστη στα ηπειρωτικά και το μελτέμι στο Αιγαίο θα πρωταγωνιστήσουν καιρικά και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι μπόρες θα εντοπίζονται βασικά στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Την Πέμπτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά δυτικοί έως 4 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36  βαθμούς, έως 32 σε Αιγαίο και Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Την Παρασκευή δεν θα λείψουν και πάλι οι απογευματινές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς. Οι βοριάδες  στο Αιγαίο έως 6, πιθανώς τοπικά και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει έναν με δύο βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση