Έως τις 5 Ιουλίου οι δηλώσεις για το Power Pass – Η αλλαγή διεύθυνσης «μπλόκαρε» χιλιάδες αιτήσεις (video)

Eπίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα που εντοπίστηκε στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων του power pass. Περίπου 2.500 ηλεκτρονικές αιτήσεις που έχουν ήδη γίνει από τους δικαιούχους της επιδότησης, εμφανίστηκαν ξαφνικά να επιστρέφουν σε κατάσταση επεξεργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η εμπλοκή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλαν αρχικά την αίτηση για την ρήτρα αναπροσαρμογής και στη συνέχεια κατέθεσαν τη φορολογική τους δήλωση, όπου σημείωσαν τη διεύθυνση της νέας τους κατοικίας.

Το αρμόδιο υπουργείο επισημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν τα στοιχεία στην ειδική πλατφόρμα μέσω του taxis και όχι μέσα από τη φορολογική δήλωση.

Όσοι διαπίστωσαν ότι οι αιτήσεις τους έχουν γυρίσει στην κατάσταση της επεξεργασίας πρέπει να πατήσουν εκ νέου το πλήκτρο της υποβολής. Η προσθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων για το Power Pass έχει παραταθεί μέχρι τις 5 Ιουλίου ενώ μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έχουν φτάσει τα 2,5 εκατ.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου

Αφήστε μια απάντηση