Cisco: Αποχωρεί από τη Ρωσία η μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού 

Θα τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Cisco, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι ήδη η Cisco ανέστειλε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και των υπηρεσιών, στη Ρωσία τον Μάρτιο.

«Πήραμε τώρα την απόφαση να ξεκινήσουμε μια ομαλή εκκαθάριση των δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που κοινοποιήθηκε σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της αναφέρεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται «στο να θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».

Στις αρχές του Ιουνίου, η ανταγωνίστρια της Cisco, η International Business Machines Corp, άρχισε να περιορίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και η Microsoft δήλωσε ότι προβαίνει σε σημαντικές περικοπές στις δραστηριότητές της.

Η απόσυρση κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Cisco, η IBM και η Microsoft, περιορίζει την πρόσβαση σε κρίσιμο εξοπλισμό για τις ρωσικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr