Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Το θερμό κύμα υποχωρεί – Οι μπόρες στα βόρεια παραμένουν (video)

Οι τοπικές μπόρες συνεχίζονται στην Μακεδονία και απόψε, άλλα και αύριο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Σε υποχώρηση βεβαίως βρίσκεται το κύμα ζέστης.

Την Παρασκευή στην Μακεδονία, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ορεινά της κεντρικής χώρας περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα τους 35 με 36 βαθμούς, έως 32 με 33 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με πιθανές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές ή καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Το Σάββατο θα απολαύσουμε ηλιοφάνεια στη χώρα, δεν θα λείψουν όμως και πάλι οι απογευματινές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, δεν θα ξεπερνά όμως γενικά τους 36 με 37 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση