«Καμίνι» η Αθήνα: Απόδραση σε παραλίες – Χαλάζι έπληξε τις Σέρρες

Το πρώτο κύμα καύσωνα χτύπησε τη χώρα, δίνοντας θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς. Θερμότερες ζώνες είναι οι πόλεις, και ειδικά η Αθήνα, λόγω της πυκνής δόμησης και της έλλειψης πρασίνου. Πολλοί εργαζόμενοι έπρεπε να δουλέψουν υπό αντίξοες συνθήκες, ενώ οι πιο τυχεροί βρήκαν δροσιά σε πισίνες, παραλίες και πάρκα.

Όσοι μπόρεσαν απέφυγαν τις περιττές μετακινήσεις στους καυτούς δρόμους των πόλεων. Υπάρχουν όμως και αυτοί που παντός καιρού, βρίσκονται στο πόστο τους.

Συγκεκριμένα, ένας μουσικός με λατέρνα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, λέγοντας: «Μόνο με νεράκια παλεύεται και όσο μπορούμε στον ίσκιο. Αυτή είναι η δουλειά μας, τι να κάνουμε;».

Μία εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου δήλωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε οτιδήποτε καλύτερο μπορούμε, να είναι και ο κόσμος ευχαριστημένος. Προσέχουμε, κάνουμε διαλείμματα ανά τακτικά διαλείμματα, πίνουμε νεράκι, φοράμε καπέλο, έχουμε και από τους προϊσταμένους μας να μας υπενθυμίζουν τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες».

Οι θερμοκρασίες στις επιφάνειες των κτιρίων και των ασφάλτων ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς, καθιστώντας τις πόλεις που στερούνται πράσινου, ανυπόφορες.

Η Μαρία Σκανδάλη, ρεπόρτερ της ΕΡΤ, τόνισε πως την ημέρα του καύσωνα, οι Αθηναίοι προσπάθησαν να την περάσουν είτε σε πισίνες είτε στις κοντινότερες παραλίες της Αττικής.

Τρείς η ώρα το μεσημέρι στον Άλιμο, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ηλίας Κούκο, η θερμοκρασία «χτύπησε κόκκινο».

Δεν βρέθηκε όμως μόνο η πρωτεύουσα στην δίνη του καύσωνα

Στη Λάρισα, η Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη δήλωσε ότι το πρωί, ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει ήδη στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι Λαρισαίοι κάνουν τις δουλειές τους βιαστικά και επιστρέφουν πολύ γρήγορα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι πόλεις – ρεκόρ, από άποψη υψηλών θερμοκρασιών, της σημερινής ημέρας ήταν οι εξής:

Ακόμη, ο Ερυθρός Σταυρός βγήκε στους δρόμους της Αθήνας να συνδράμει τους άστεγους συμπολίτες που πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις ακραίες θερμοκρασίες.

Χαλάζι στις Σέρρες

Άκρως διαφορετικό το σκηνικό του καιρού στις Σέρρες, όπου χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού διάρκειας 20 λεπτών έπληξε την περιοχή, καταστρέφοντας καλλιέργειες ενώ έσπασε ακόμη και παρμπρίζ αυτοκινήτων, στέγες σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες 

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση