Σι Τζινπίνγκ: Προβλέπει «νέα ρεκόρ» στο εμπόριο μεταξύ Ρωσίας – Κίνας

Τη δέσμευση της χώρας του να συνεχίσει τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, επανέλαβε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, την οποία άνοιξε ο νωρίτερα Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σήμερα η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αναπτύσσεται», είπε ο Σι, σύμφωνα με την επίσημη αγγλική μετάφραση που μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ενώ αναφέρθηκε  και στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Νέα ρεκόρ»

«Οι εμπορικές συναλλαγές μας κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθε [σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια] και μπορούμε να αναμένουμε νέα ρεκόρ τους επόμενους μήνες, κάτι που αποτελεί απόδειξη της μεγάλης συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών μας», πρόσθεσε ο κινέζος πρόεδρος.

Το επίσημο κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης αναφερόμενο στις δηλώσεις του Σι, δεν έκανε λόγο για «νέα ρεκόρ» στο διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

65,81 δισ. δολάρια

Τόσο στην κινεζική ανάγνωση όσο και στη μετάφραση του RT, ο Σι τόνισε πώς η οικονομική δυναμική της Κίνας δεν έχει αλλάξει και αναφέρθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας Belt and Road.

Να σημειωθεί ότι το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας ανήλθε συνολικά σε 65,81 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένο κατά 28,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της Κίνας. Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προήλθε από κινεζικές εισαγωγές που πραγματοποίησε η Ρωσία.

Αφήστε μια απάντηση