Φωτιά στη Βούλα: Υλικές ζημιές σε σπίτια και ΙΧ – Δύο αναζωπυρώσεις

Εντολή εκκένωσης των σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, στην περιοχή Πουρνάρι στα όρια με τον Υμηττό, επεκτεινόταν διαρκώς. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια της Άνω Βούλας. Μετά τις 18:00 το απόγευμα σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις, που ωστόσο ελέγχθησαν από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στις 19:15 αναμένεται σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.

Το 112 ενεργοποιήθηκε άμεσα το μεσημέρι του Σαββάτου, ώστε οι κάτοικοι Βούλας και των γύρω περιοχών να εκκενώσουν την περιοχή. Τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύθηκαν περαιτέρω.

Για μια μεγάλη επιχείρηση σε επίγειο και εναέριο βαθμό, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της πυρκαγιάς

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε για ριπές ανέμου ως 8 Μποφόρ. Παράλληλα επισήμανε σχετικά με τα αίτια της φωτιάς ότι ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Στις προσπάθειες συνδράμουν:

  • 72 πυροσβέστες
  • τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων
  • 22 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα
  • 6 αεροσκάφη
  • τρία ελικόπτερα κι ένα ελικόπτερο εναέριου συντονισμού
  • ελικόπτερο του ελληνικού στρατού
  • εκατοντάδες εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ

Από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση