«Με το ποδήλατο πάω παντού»: Ενημερωτική εκστρατεία για τη χρήση ποδηλάτου στα Μέσα Μεταφοράς

Την εφαρμογή ενημέρωσης για τους κανόνες χρήσης του ποδηλάτου στα Μέσα Μεταφοράς που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, εγκαινίασε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στον τερματικό σταθμό του Τραμ στο Σύνταγμα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος, με τον πρόεδρο των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) Χάρη Δαμάσκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιο Κοττάρα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιεί ενημερωτική καμπάνια με σκοπό την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, κωδικοποιώντας τους κανονισμούς που αφορούν στη χρήση του ποδηλάτου.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στον σύνδεσμο: https://www.yme.gov.gr/metafores/podilata

Στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπάρχουν διαθέσιμες οι εξής θεματικές ενότητες όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα εξής:

  • Κανόνες για τη χρήση του ποδηλάτου σε Μετρό – Τραμ – Λεωφορεία – Σιδηρόδρομο
  • Ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές στην Ελλάδα: Το δίκτυο Eurovelo
  • Με ποδήλατο στον δρόμο – Τι ισχύει στον ΚΟΚ
  • Δράσεις για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

Ο επιβάτης που θα «σκανάρει» με το κινητό του τηλέφωνο τον QR κώδικα που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο θα «μεταφέρεται» στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Μεταφορών, όπου και θα ενημερώνεται για τη συνδυασμένη χρήση ποδηλάτων με Μετρό και Τραμ, καθώς και για τα δικαιώματά του ως επιβάτης – ποδηλάτης.

Τα αυτοκόλλητα θα τοποθετηθούν εσωτερικά και εξωτερικά στις πόρτες των τελευταίων οχημάτων των συρμών στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και του Τραμ.

Παράλληλα, από τις 2 Ιουνίου προβάλλεται στις οθόνες εντός των συρμών, αλλά και στις οθόνες στις αποβάθρες των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς το σποτ της καμπάνιας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη χρήση των ποδηλάτων.

«Το ποδήλατο μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στη μετάβαση στις ήπιες μορφές αστικής κινητικότητας. Είναι ένα οικονομικό μέσο, φιλικό προς το περιβάλλον και ιδανικό για την κάλυψη μικρών αποστάσεων μέσα στις πόλεις, με πολλά οφέλη ακόμη και στην υγεία», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ Χάρης Δαμάσκος στάθηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δράσεων που υλοποιεί η Εταιρεία, αλλά και την επιβατοκεντρική φιλοσοφία της, τονίζοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ποδηλάτες, χρήστες των μέσων σταθερής τροχιάς να μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στο τελευταίο βαγόνι των συρμών, ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες ασφάλειας».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση