ΕΒΕΑ: Πληροφοριακό Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας (analytics.acci.gr). Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 «, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των επιμέρους υποσυστημάτων, αναλύονται και αναπαριστώνται αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική.

Οι τρεις βασικοί Πυλώνες του Συστήματος είναι:

Α. Γεωπληροφοριακό Σύστημα (GIS), μέσω του οποίου παρουσιάζονται με τη μορφή διαδραστικών χαρτών βασικοί δείκτες της Προσφοράς και Ζήτησης της αγοράς.

Β.  Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI), το οποίο προσφέρει εργαλεία για δυναμική αναζήτηση στοιχείων αλλά και πρόσβαση σε πλήθος αναφορών (reports).

Γ. Εφαρμογή για Κινητές Συσκευές (Mobile Apps), η οποία βασίζεται στην τεχνολογία των Μηνυμάτων Ώθησης (Push Notification) και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του ΕΒΕΑ με τα μέλη του αλλά και από επιλεγμένες επιχειρήσεις για την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού (proximity marketing).

Για την επίσημη παρουσίαση του Συστήματος στο κοινό και τις επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ημερίδες.  Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ημερίδες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.acci.gr .

Για να παρακολουθήσετε την πρώτη διαδικτυακή ημερίδα την Παρασκευή 3/6/2022 στις 11:00 π.μ. πατήστε στον σύνδεσμο:

https://attendee.gotowebinar.com/register/8297490211198818573

και για τη δεύτερη στις 15:00 μ.μ. πατήστε στον σύνδεσμο

https://attendee.gotowebinar.com/register/2803996966806911246

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/6/2022 στις 15.00, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα έως την Παρασκευή 3/6/2022: https://forms.gle/VYTMHv4DVtjQ2DgM8

Αφήστε μια απάντηση