Οξύνεται η πολιτική κόντρα για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (video)

Τα συνεχή επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οξύνουν την πολιτική αντιπαράθεση.

«Τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους με σεβασμό απέναντι σε όλους όπως κάνουνε, αλλά από κει και πέρα δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο» ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

«Αντιπερισπασμός χυδαίος και επικίνδυνος – παίζουν με τη φωτιά για να καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες σε όλα τα επίπεδα – δεν νομιμοποιείται επίθεση με χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. 

«Το μεγα θέμα των ημερών για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι αν κάποιοι αργόσχολοι δήθεν φοιτητές δεν επιτρέπουν ή επιτρέπουν να γίνει βιβλιοθήκη και δέρνονται ο ένας με τον άλλον» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως CEO της Μητσοτάκης ΑΕ έχει επιλέξει να θέσει τον ελληνικό λαό προ ενός διλήμματος: ολιγαρχία ή αναρχία» είπε ο γραμματές του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης. 

Στο μεταξύ, συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιήθηκαν στο Αριστοτέλειο και στα Προπύλαια, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη βιβλιοθήκη στο Βιολογικό και την αστυνομική παρουσία στα Πανεπιστήμια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση