Τζέρεμι Κόρμπιν στην ΕΡΤ: Υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούν να συμφωνήσουν όλα τα αριστερά κόμματα

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, για το γεγονός ότι στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας θα υπάρξει συμμαχία μεταξύ Μελανσόν, κομμουνιστικού κόμματος κι άλλων.

Μιλώντας στο ΕΡΤ και στην εκπομπή «Ανάλυσε το» τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι θα ήταν θετικό εάν μπορούσε να επιτευχθεί ένα επίπεδο ενότητας οπουδήποτε.

Υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούν να συμφωνήσουν όλα τα αριστερά κόμματα και είναι σημαντικό να το κάνουν, διότι η εναλλακτική είναι οι αυξανόμενοι διαχωρισμοί στην κοινωνία και η εντεινόμενη φτώχεια” είπε ο Κόρμπιν στην δημοσιογράφο Κατερίνα Δούκα και πρόσθεσε:

Μετά την πανδημία, το χάσμα μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων είναι μεγαλύτερο από ποτέ και αυξάνεται το ποσοστό των απόρων στους δρόμους, σε όλες τις πρωτεύουσες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου. Είναι ηθικά λάθος και είναι στο χέρι μας, στα αριστερά κόμματα, στους σοσιαλιστές, να προσφέρουν εναλλακτική“.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καλές και ότι ελπίζει μέσα στο Σαββατοκύριακο να συναντήσει κάποια μέλη του.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση