Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Βόλου – «Επί τάπητος» τοπικά ζητήματα της Μαγνησίας

Τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα Παρεσκευή (20/5) στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μαγνησία.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς,  οι οκτώ Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός κ. Χρ. Τριαντόπουλος και οι κυβερνητικοί βουλευτές, κ. Χρ. Μπουκώρος, Θαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας.

Προσφωνώντας τον Πρωθυπουργό ο κ. Αχιλλέας Μπέος στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στην ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο και την Γερουσία, σημειώνοντας ότι κατέστησε περήφανους όλους τους Έλληνες. Επιπλέον, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και τιμή που νιώθει να τον υποδέχονται στην όμορφη πόλη του Βόλου.

Αναφερόμενος σε θέματα συνεργασίας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης ο κ. Μπέος υπογράμμισε: «Έχω υποχρέωση, ως Δήμαρχος της πόλης που εκλέγομαι χωρίς κομματική στήριξη, να σας πω και δημόσια ότι μας έχετε εκπλήξει πολύ ευχάριστα, λειτουργώντας χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και αποκλεισμούς».

Προς απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως: «Η δική μας η δουλειά είναι να “ξεκλειδώσουμε” την αναπτυξιακή δυναμική και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο Περιφέρειας, σε επίπεδο Δήμων, αφενός να αντιμετωπίσουν εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, αφετέρου να προδιαγράψουν και ένα πλαίσιο παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Εμείς όταν συνεργαζόμαστε με Δήμους δε βλέπουμε κόμματα, βλέπουμε δημοτικές αρχές και συνεργαζόμαστε με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοκρατία, την ταχύτητα υλοποίησης έργων τα οποία εσείς έχετε δρομολογήσει και το τι είναι τελικά καλό για τις τοπικές σας κοινωνίες».

Αναφερόμενος σε ζητήματα πολιτικής προστασίας ενόψει και του καλοκαιριού, ζήτησε  μεγαλύτερη συνεργασία των τοπικών αρχών με την κεντρική διοίκηση. «Χρειάζεται προφανώς η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, των εθελοντικών μας οργανώσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς να ξαναζήσουμε ποτέ αυτά τα οποία συνέβησαν πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα της πόλης και ευρύτερα της περιοχής

Στο επίκεντρο της συζητήσεως βρέθηκαν τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τη Μαγνησία μεταξύ των οποίων το δικαστικό μέγαρο, το νοσοκομείο του Βόλου, η ανάπτυξη του λιμανιού, η παράκαμψη του περιφερειακού δρόμου,το ζήτημα της επικοινωνίας της Αλοννήσου και της Σκοπέλου και η ανάγκη αντιπλημμυρικών στο Πήλιο.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Βόλου παρέδωσε ένα σύντομο σημείωμα στον Πρωθυπουργό με τα αιτήματα – προτάσεις που διεκδικούν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας επιγραμματικά:

· Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

· Η χερσαία ζώνη του λιμανιού, με την διεύρυνση των χώρων που παραχωρούνται στο Δήμο, ενόψει ιδιωτικοποίησής του.

· Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού.

· Η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

· Οι χρηματοδοτήσεις για τη σχολική στέγη.

· Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

· Η σύνδεση με τον Ε 65 και μέσω αυτού με την Δυτική Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός προς άμεση απάντηση διαχώρισε τα αιτήματα σε τρεις ενότητες ζητημάτων:

  • Τα μεγάλα ζητήματα της πόλης του Βόλου, όπως το δικαστικό μέγαρο, εκκρεμότητες δεκαετιών, που βρίσκονται στη φάση της δρομολόγησης, το νοσοκομείο του Βόλου, για το οποίο έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σημειώνοντας την δρομολόγηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της υγείας.
  • Η ανάπτυξη του λιμανιού και το ζήτημα της παράκαμψης του περιφερειακού δρόμου για το οποίο υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών.
  • Το ζήτημα της επικοινωνίας της Αλοννήσου και της Σκοπέλου έτσι ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να φτάνουν χωρίς να χρειάζεται να έχουν μία πρόσθετη διανυκτέρευση.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση αρδευτικών και υδρευτικών έργων, στο Πήλιο και σε μία ειδική μνεία για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, στο ζήτημα του τουρισμού και σε θέματα πολιτικής προστασίας. Για όλα αυτά τα ζητήματα θα υπάρξει μέριμνα και θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την εκπλήρωση των έργων αρωγής.

Στο τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βόλου και αποχαιρέτησε με τη φράση «εις το επανιδείν».

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Μαγνησία ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του.

 

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση