Μαγνητικά Πεδία: Έκθεση κόμικ και ειδικές προβολές με υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής

Τα Μαγνητικά Πεδία, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του κομίστα Γιώργου Γούση, κέρδισε τις καρδιές κοινού και κριτικών στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε 6 βραβεία (μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Αλέξανδρο), ενώ είναι τώρα υποψήφια για 7 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Από 19 Μαΐου προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Σύνοψη Ταινίας

H Έλενα ταξιδεύει δίχως προορισμό και απροσδόκητα ανεβαίνει στο πλοίο για Κεφαλονιά. Ο Αντώνης, που βρίσκεται στο ίδιο πλοίο, οδεύει προς το νεκροταφείο του νησιού για να θάψει το οστεοφυλάκιο του θείου του. Όταν χαλάσει το αυτοκίνητό του, η Έλενα προσφέρεται να τον πάει σε ένα ξενοδοχείο και μετά ξανά, την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο, όπου τους λένε ότι δεν μπορούν να κρατήσουν το κουτί για γραφειοκρατικούς λόγους. Η χημεία μεταξύ τους είναι μαγνητική. Έχοντας απολαύσει τα τυχαία πειράγματα και τη συντροφιά ο ένας του άλλου, αποφασίζουν να συνεχίσουν να περιφέρονται στο νησί αναζητώντας ένα καλό μέρος για να θάψουν το κουτί.

Μαγνητικά Πεδία – Η έκθεση κόμικ

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Μαγνητικά Πεδία» στους κινηματογράφους, 8 αγαπημένοι κομίστες φτιάχνουν τα δικά τους σκίτσα, εμπνευσμένα από τα Μαγνητικά Πεδία. Στην έκθεση κόμικ συμμετέχουν οι Παναγιώτης Πανταζής, Κανέλλος Μπίτσικας, Γεωργία Ζάχαρη, Στέλλα Στεργίου, Στέφανος Ρόκος, Δημήτρης Ρόκος, Σοφία Ροζάκη και Φωκίων Ξενος.

@ Κανέλλος Μπίτσικας

Η έκθεση θα φιλοξενείται στα θερινά σινεμά που προβάλλονται τα Μαγνητικά Πεδία, συγκεκριμένα την 1η εβδομάδα προβολών με τον παρακάτω προγραμματισμό, ενώ για τη 2η εβδομάδα, η έκθεση θα ακολουθήσει τις προβολές στα θερινά σινεμά:

Δευτέρα 16/5 – Σάββατο 21/5: Σινέ Φλερύ (Σκίππη 5-7, Καλλιθέα)

Κυριακή 22/5 – Τετάρτη 25/5: Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46)

Πέμπτη 26/5 – Κυριακή 29/5: Cine Αλεξάνδρα (Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Κάτω Χαλάνδρι)

Ειδικές Προβολές με υπότιτλους

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Cinobo θα διοργανώσει 2 ειδικές προβολές με υπότιτλους για κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής.

Cine Αλεξάνδρα – Τρίτη 24 Μαΐου στις 22:30

Cine Αλεξάνδρα – Τετάρτη 25 Μαΐου στις 22:30

 

Συντελεστές Ταινίας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης

Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης

Μοντάζ: Δημήτρης Πολύζος

Ήχος: Νεφέλη Πάντζου

Μουσική: Λευτέρης Βολάνης

Παραγωγή: MiniFILMS, Naked Eye Productions, Heretic

Παραγωγοί: Γιώργος Γούσης, Μαρίνος Σκλαβουνάκης, Γιώργος Καρναβάς

Συμπαραγωγή: ΕΚΚ

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Διάρκεια: 78′

Έτος Παραγωγής: 2021

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος