Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης – Στις 19:00 οι ανακοινώσεις

Τα μέτρα κλείδωσαν, το νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης των καταναλωτών για τους λογαριασμούς ρεύματος και την ενεργειακή κρίση είναι έτοιμο και θα ανακοινωθεί στις 7:00 το απόγευμα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αύριο Παρασκευή (6/5) στις 8:30 το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για μια δραστική, δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα, ενώ διορθώνει και μια αδικία για τη μεσαία τάξη, δηλαδή για τις καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατώρων που δεν επιδοτούνταν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν περιμένει την Ευρώπη. Το πακέτο των ρυθμίσεων θα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα των αυξήσεων.

Η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια στήριξης που διαθέτει“, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη με το βλέμμα στις απογευματινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο εθνικής στήριξης θα είναι ρεαλιστικό και οριζόντιο, θα υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων, με εστίαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα καλύπτονται όλοι οι πολίτες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι σε αμηχανία γιατί αντιλαμβάνονται την πρωτοβουλία της κυβέρνησης“, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σε δύο φάσεις το σχέδιο της κυβέρνησης

Σε δύο φάσεις αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

1η Φάση: Μάιος και Ιούνιος

  • Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής με επιδοτήσεις
  • Αναδρομική ενίσχυση νοικοκυριών με φουσκωμένους λογαριασμούς

2η Φάση: Ιούλιος-Δεκέμβριος

    • Πλαφόν στην τιμή χονδρικής του ρεύματος
    • Αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση