Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για «χρυσά μπόνους» στη ΔΕΗ (video)

Σφοδρά πυρά προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση. Επικαλούμενος δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι καθώς ο κ. Στάσσης «δεν βγαίνει» με τις 360.000 ευρώ το χρόνο που εισπράττει, δηλαδή 1.000 ευρώ τη μέρα, αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και τα υπόλοιπα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη, 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ.

Σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι αυτό συμβαίνει την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν όχι απλά να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά ούτε να αγοράσουν τα απαραίτητα για να βγάλουν το μήνα.

«Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Μητσοτάκης κόπτεται να ανέβει η μετοχή της ΔΕΗ ενώ πνίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως επίσης και ποιοι ακριβώς είναι οι “τζαμπατζήδες” που κατήγγειλε ο κ. Οικονόμου. Εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να καλύπτει το πλιάτσικο του εκλεκτού του και δεν τον αποπέμψει, ακυρώνοντας φυσικά και το μπόνους, σημαίνει ότι ο κ. Στάσσης λειτουργεί απλά ως μπροστινός με δική του εντολή», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε απάντησή της η ΔΕΗ, ανέφερε ότι το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών. Και προσθέτει ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη, αναφέροντας: «Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Η απάντηση της ΔΕΗ για το σκάνδαλο των προκλητικών bonus 16 εκατ. ευρώ των golden boys του κ. Μητσοτάκη παραποιεί ανερυθρίαστα την αλήθεια», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η αλήθεια είναι απλή: το πρόγραμμα των bonus έχει ενεργοποιηθεί από τις 2 Ιανουαρίου του 2022 και ο κύριος Στάσσης και η παρέα του έχουν ήδη αποκτήσει 466.238 μετοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της Επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου». Σημειώνει, ωστόσο, ότι «το θέμα δεν είναι μόνο τα ψέματα της ΔΕΗ, αλλά και η χυδαία αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να κρύβεται». Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «καλύπτει αδίστακτα τον εκλεκτό του, προκαλεί την κοινωνία και μετατρέπει τη ΔΕΗ σε κουμπάρα, την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος διαλύουν τη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι «οι πολίτες ξέρουν ότι στους λογαριασμούς τους πληρώνουν τη ρήτρα Μητσοτάκη και το πλιάτσικο των φίλων του. Και σύντομα θα του στείλουν πίσω τον λογαριασμό».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση