Τον Ιούνιο το κυβερνητικό σχέδιο για ρεύμα, φυσικό αέριο και βενζίνη

Συνεχίζονται οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο για τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να περιοριστεί η ακρίβεια στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα και οι καταναλωτές να «πληρώνουν» με τιμές α’ εξαμήνου του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αποφάσεις από το Μαξίμου αναμένεται να καθυστερήσουν, με το πιθανότερο σενάριο η ημερομηνία ανακοινώσεων να λαμβάνει χώρα μέσα στον Ιούνιο ή ακόμα και τον Ιούλιο.

Ο λόγος που το κυβερνητικό πρόγραμμα οδηγείται σε καθυστέρηση έχει να κάνει με τη μεταβολή της τιμής του φυσικού αερίου, κάτι που αλλάζει και το πλαφόν που θα πρέπει να λάβει υπόψιν της η κυβέρνηση για τον υπολογισμό των μέτρων.

Παράλληλα, ρόλο στη δύσκολη αυτή εξίσωση φαίνεται πως έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και άλλες της Ευρώπης θα εξετάσσουν το ενδεχόμενο κοινών αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Κάτι που σημαίνει ότι αν υπάρξει ευρωπαϊκή επιδότηση στην αγορά ενέργειας, τότε το «πακέτο» αναμένεται να είναι αυξημένο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει μόνη της στις αναγκαίες ελαφρύνσεις για τους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση