Αφορολόγητα τα ποσά του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο»

Αφορολόγητα είναι τα ποσά του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» και ακατάσχετα τα ποσά του προγράμματος «επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας»

Σύμφωνα με το άρθρο 59 του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, θεσπίζεται ειδικό προνομιακό καθεστώς (φορολογικό), για τις ακόλουθες περιπτώσεις ποσών:

1. Της επιδότησης με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο το πλαίσιο λειτουργίας του ανοιχτού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία εκατό χιλιάδων (100.000) νέων θέσεων εργασίας,

2. Της επιδότησης με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις-εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου,

3. Της επιδότησης με χίλια διακόσια (1.200) ευρώ, στο πλαίσιο λειτουργίας του ανοικτού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «πρώτο ένσημο (άρθρο 59).

Ακατάσχετη

Η επιδότηση των 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον ΟΑΕΔ.

Αφήστε μια απάντηση