Β. Παπαευαγγέλου: Καμία άρση μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου – Κορυφώνεται το νέο κύμα

Στα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ αναφέρθηκε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, τονίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υποεκτιμάται καθώς δεν δηλώνονται στον ΕΟΔΥ τα κρούσματα που εντοπίζονται στο σπίτι μέσω self test.

Η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στην απόφαση των ειδικών να μη γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων μέχρι το τέλος Απριλίου, για να μην δοθεί λάθος μήνυμα στην κοινότητα. “Ο ιός είναι εδώ, δεν είναι η ώρα για να ξεχάσουμε την Covid” είπε

Η ίδια τόνισε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος θετικότητας του 7ημερου έφθασε το 8,2%. Πρόσθεσε ότι η επικράτηση της Όμικρον είναι δεδομένη και ότι στην Όμικρον 2 αποδίδεται το 77% των θετικών δειγμάτων που εξετάζονται.

Προέβλεψε ότι το πανδημικό αυτό κύμα θα έχει μικρότερη διάρκεια και θα κορυφωθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ έκανε γνωστό ότι παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνώσεων, εκτός από την Αττική και τη νότια Ελλάδα. Παρ όλα αυτά εκτίμησε ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες, είπε ότι παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στα άτομα από 12 έως 34 ετών και σταθεροποίηση στα παιδιά κάτω των 11 ετών. Αντιθέτως, παρατηρείται αύξηση στην ηλικιακή ομάδα άνω των 35 και κυρίως άνω των 50 ετών. Τόνισε δε ότι τα κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών αποτελούν μόλις το 23% του συνόλου των κρουσμάτων.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση