Κίνα: Δεν θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία – Ανοιχτή σε διάλογο με την Ουκρανία

Η Κίνα δεν θα συμμετάσχει με τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή τραπεζών της χώρας.

Η Κίνα είναι σημαντικός αγοραστής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου και η μόνη μεγάλη κυβέρνηση που απέφυγε να επικρίνει την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία, ανέφερε το Associated Press.

Το Πεκίνο αντιτίθεται στις κυρώσεις, δήλωσε ο Guo Shuqing, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών και Ασφαλειών της Κίνας.

Ο Guo δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου:

Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες κυρώσεις και θα διατηρήσουμε κανονικές οικονομικές, εμπορικές και χρηματοπιστωτικές ανταλλαγές με όλα τα σχετικά μέρη.

Αποδοκιμάζουμε τις οικονομικές κυρώσεις, ιδιαίτερα αυτές που δρομολογούνται μονομερώς, επειδή δεν έχουν μεγάλη νομική βάση και δεν θα έχουν καλά αποτελέσματα.

Η Κίνα δηλώνει ότι διατηρεί ανοιχτό το διάλογο με την Ουκρανία

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Πεκίνου δεν απέκλεισε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Κίνα και η Ουκρανία διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την Τετάρτη.

Το σχόλιο έγινε σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Σι και του Ζελένσκι τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση