Υπόθεση Folli Follie: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι

Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους τους κατηγορούμενους, ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους στη υπόθεση της Folli Follie Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, οι οποίοι δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μαζί με άλλα επτά άτομα για σειρά οικονομικών αδικημάτων.

Οι δικαστές ενόψει της λήξης του 18μηνου και προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία των κατηγορουμένων στην εξελισσόμενη ποινική δίκη με “πρωταγωνιστές” τους ίδιους αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων : Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής και εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που οδηγεί υπό όρους σε καθεστώς ελευθερίας τους κατηγορούμενους, αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, ίσως και αύριο. Η αποδεικτική διαδικασία εξάλλου, λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων αναμένεται να είναι ακόμα πολύμηνη.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση