Πυρηνική βόμβα στην Αθήνα: Δείτε τι θα συνέβαινε, διαδραστικός χάρτης

Τι θα συνέβαινα αν έπεφτε πυρηνική βόμβα στην Αθήνα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα γινόταν εάν μια πυρηνική βόμβα έπεφτε στην περιοχή σας; Πολλά αλλόκοτα είχαμε δει έως τώρα στο διαδίκτυο, όχι όμως και έναν προσομοιωτή εκτόξευσης πυρηνικών, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει τον στόχο του!

Ένα εντυπωσιακό και τρομακτικό εργαλείο με την ονομασία «NUKEMAP» αποκαλύπτει τον καταστροφικό αντίκτυπο μερικών από τα πιο καταστροφικά όπλα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα, αν εκτοξευτούν σε οποιοδήποτε σημείο σε όλο τον κόσμο. Ο ιστότοπος εκτιμά παράλληλα, από τις πιθανές απώλειες έως τις ραδιενεργές επιπτώσεις.

Τα πραγματικά όπλα που δοκιμάστηκαν από τη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ είναι μεταξύ εκείνων που μπορούν να… δοκιμάσουν οι χρήστες. Ακόμη και καταστροφικές βόμβες όπως το «Little Boy», που σκότωσε έως και 166.000 ανθρώπους στη Χιροσίμα το 1945, είναι διαθέσιμες για δοκιμή.

Ο καθηγητής Alex Wellerstein, που βρίσκεται πίσω από την ιδέα, χρησιμοποίησε αποχαρακτηρισμένα δεδομένα για τα αποτελέσματα των πυρηνικών όπλων. Από τη δημιουργία του του «NUKEMAP» το 2012, έχει «δει» 220 εκατομμύρια εικονικές εκρήξεις να πραγματοποιούνται στον ιστότοπό του.

Είπε μάλιστα, ότι κάποια στιγμή φέρεται να δέχτηκε και μια επίσκεψη, προερχόμενη από… τη Βόρεια Κορέα. «Είναι κάπως διασκεδαστικό να φαντάζεσαι τον Κιμ Γιονγκ Ουν να το χρησιμοποιεί», είπε χαριτολογώντας ο καθηγητής. «Ας ελπίσουμε όμως ότι θα το έβλεπε και θα έλεγε: “Θεέ μου, ας αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο”», πρόσθεσε.

Άνθρωποι εντός της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ έχουν επίσης προφανώς «παίξει» με αυτό το εργαλείο. «Το εκλαμβάνω ως μεγάλο έπαινο, ακόμα κι αν παρουσιάζει ορισμένες δυσάρεστες πτυχές!, δήλωσε ο Wellerstein»

Ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς των Βομβών», γνωστός και ως η μέγιστη σχεδιαστική απόδοση του Tsar Bomba (100 Mt) που δοκιμάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση, έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο δημοφιλές πυρηνικό που πρέπει να δοκιμάσετε.

Λονδίνο, Νέα Υόρκη ή.. Αθήνα;

Αν εκτοξευόταν στο Λονδίνο για παράδειγμα, τα θύματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 5,9 εκατομμύρια άτομα.

Η πτώση του στη Νέα Υόρκη θα ήταν ακόμη πιο καταστροφική, με εκτιμώμενο αριθμό νεκρών άνω των 8 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αν όμως έπεφτε στην Αθήνα, θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ιστότοπου.

Δείτε χαρακτηριστικά:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση