Αύξηση των περιστατικών της οπαδικής βίας (video)

Τα περιστατικά οπαδικής βίας πληθαίνουν και γίνονται ολοένα και πιο σκληρά. Τελευταίο συμβάν τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων στο Πέραμα την Κυριακή 30/1.

Χούλιγκανς με κουκούλες και κρατώντας καδρόνια, στιλιάρια και πέτρες συμπλέκονται στα στενά, γύρω από το γήπεδο του Ιωνικού. Περίπου 70 οπαδοί της Προοδευτικής, έφτασαν με μηχανάκια έξω από το γήπεδο. Τα επεισόδια άρχισαν όταν περίπου 40 οπαδοί της Νίκαιας βγήκαν από αυτό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ πρώην μέλος κεντρικού συνδέσμου της Αθήνας, περιέγραψε πώς κλείνονται τα «ραντεβού» που πολλές φορές καταλήγουν σε αιματηρά περιστατικά, μεταξύ των οπαδών αντίπαλων ομάδων.

Όπως ανέφερε: «Συνήθως αυτά τα ραντεβού γίνονται μέσω των social media, μέσω whats app, μέσω viber, μέσω Instagram και οργανώνεται από παρέες, παρέες συνδέσμων, παρέες περιοχής είναι στα κουμάντα, που είναι ένας, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε πόσοι είναι σε κάθε ομάδα που κανονίζουν ότι κοίταξε να δεις μας χτυπήσανε εκεί πρέπει να ανταποδώσουμε το χτύπημα. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο είναι πάνω από 50 μέχρι 100 άτομα.

Αν κάποιος σύνδεσμος είναι σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, πας εκεί και διαλύεις όλη τη γειτονιά, με αποτέλεσμα να ζητάνε την έξωση του συνδέσμου για να τους κλείσουν τα προηγούμενα χρόνια ειδικά δεκαετίες 80, 90 και αρχές του 2000 τα ραντεβού ήταν κυρίως με χέρια, πόδια, στα χέρια ξύλο και τέτοια, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και είναι και επικίνδυνα μάλιστα, μαχαίρια, τσεκούρια, στιλιάρια, μολότοφ πάνω σου, έχει τέτοια πράγματα, για να πας τσιτωμένος, ξέρεις ποιο ναρκωτικό θα χρησιμοποιήσεις, είναι συγκεκριμένο το ναρκωτικό αυτό σε σκόνη,  έτσι για το τσίτωμα να είσαι σε εγρήγορση».

Επεισόδια έγιναν και στο Πέραμα, όταν οπαδοί της ΑΕΚ, επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, μετά την κοπή πίτας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους συνολικά προχώρησαν σε επτά συλλήψεις ατόμων από το Πέραμα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια, σουγιάς ακόμα και σπρέι πιπεριού.

Από την συμπλοκή προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα με ένα από αυτά να παραδίδεται στις φλόγες.

Με χειροπέδες βρέθηκε ένας 22χρονος σμηνίτης και ένας 29χρονος στη Ραφήνα, οι οποίοι μαζί με άλλους οπαδούς του Εθνικού, μετά το τέλος του αγώνα Θύελλα Ραφήνας – Εθνικός Πειραιά, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον διαιτητή του αγώνα.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση