Χρ. Στυλιανίδης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα στην Αττική Οδό – Θα αναζητηθούν ευθύνες (video)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική οδό, παρά τις μεγάλες προσπάθειες, δυστυχώς η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» δεν μπόρεσε να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό, παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που σαρώνει τη χώρα.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, προσθέτοντας ότι αυτή θα είναι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό.

«Ως πολιτεία, οφείλουμε μία απολογία σε όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Στυλιανίδης. Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Υπογράμμισε ότι «γίνεται τιτάνια προσπάθεια από την Πυροσβεστική και την Τροχαία ώστε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί στην Αττική Οδό». Ανέφερε ότι «γίνεται προσπάθεια αντιδρόμησης και προσπάθεια να φτάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας», έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα απεγκλωβισμού και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη μέρα και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

«Περιμένουμε ότι μέχρι αύριο οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες», είπε ο υπουργός. Σημείωσε ότι από αύριο το μεσημέρι στην Αττική και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν όμως «το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι ο παγετός» την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, επισήμανε τη σοβαρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση της τηλεργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι εφικτό.

Κλείνοντας, τόνισε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα και επανέλαβε μια «συγγνώμη που την εννοεί η πολιτεία για όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιοριστεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση