Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Α. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλο

Στο αρχείο τέθηκαν οι εκκρεμούσες δικογραφίες στην υπόθεση της Novartis για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ έχουν ήδη αρχειοθετηθεί οι δικογραφίες για ακόμα επτά πολιτικά πρόσωπα. Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη μόνο για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Με τη σφραγίδα πλέον της δικαιοσύνης αρχειοθετούνται μετά από πέντε και πλέον χρόνια οι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Είχε προηγηθεί η αρχειοθέτηση για επτά ακόμη πολιτικά πρόσωπα. Τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης: «δεν μπορώ να μη σκεφτώ πόσο κοντά βρέθηκε η πατρίδα μας σε πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω αυτής της δυσώδους σκευωρίας που κάποια στελέχη της προηγουμένης κυβερνήσεως έστησαν, με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Θα το ψάξουμε μέχρι τέλους».

Από την πλευρά του ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως: «Σε ό,τι με αφορά οι τίτλοι τέλους θα μπουν, όταν αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι σκευωροί και εκείνοι που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα “συμβόλαια εξόντωσης”».

Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ζητήσει την εκκαθάρισή της, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά τη διατύπωση αντίθετης άποψης από την Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα, η δικαιοσύνη διερευνά μετά από απόφαση της Βουλής ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των αρμοδίων τότε εισαγγελέων Διαφθοράς για την ενοχοποίηση των πολιτικών, χωρίς στοιχεία, όπως απεδείχθη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Novartis στην Ελλάδα αναφέρεται σε έρευνα των ελληνικών και αμερικανικών δικαστικών και ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τον χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων και ιατρών του εθνικού συστήματος υγείας στην Ελλάδα από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, προς όφελος των συμφερόντων της.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση