Παράταση για επίδομα θέρμανσης, μεταβίβαση ακινήτων και ρύθμιση κορονοχρεών

Τρεις παρατάσεις προθεσμιών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, εν μέσω «των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και επιβάλλουν τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών», όπως σημειώνει.

Συγκεκριμένα παρατείνονται: η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, για τις γονικές παροχές και την υπαγωγή στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων.

-Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022.

-Εντός των επόμενων ημερών, επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

-Ακόμη παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα.

«Παρά την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως άμεση προτεραιότητα – και να το επιβεβαιώνει με πράξεις – τη μείωση των φόρων και τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση