ΜέΡΑ 25: Επικοινωνιακή και κυνική η αντιμετώπιση των ευάλωτων από την κυβέρνηση

«Έχει γίνει κάτι σαν μισανθρωπική συνήθεια στον κύριο Μητσοτάκη να αγκαλιάζει επικοινωνιακά κοινωνικές ομάδες που κλωτσάει με μανία πολιτικά», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε άστεγους.

«H ίδια κυνική αντιμετώπιση των ευάλωτων επαναλήφθηκε αυτές τις μέρες, με την  επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε άστεγους συμπολίτες μας.

Την επίσκεψη στους αστέγους, το ΜεΡα25  χαρακτηρίζει «αναγουλιαστική» γιατί όπως αναφέρει, είχε το θράσος να “διακηρύξει” πάνω στα ερείπια ζωών, την πρόθεση του να “εξαλείψει την αστεγία”, την ίδια ώρα που έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές που θα την πολλαπλασιάσουν», σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 και παραθέτει στοιχεία για τους πλειστηριασμούς.

«Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 18,5 χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών. Το 2020, η πανδημία έφερε μια επιβράδυνση στη φρενίτιδα (10,7 χιλιάδες πλειστηριασμοί), τάση που συνεχίστηκε και το 2021 (6,3 χιλιάδες πλειστηριασμοί στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου). H νέα χρονιά βρίσκει το μηχανισμό φορτσάτο: μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2022 έχουν προγραμματιστεί 4 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το ποσοστό των κύριων κατοικιών που βγαίνουν στο σφυρί διαρκώς αυξάνεται. Τα στοιχεία δείχνουν πως από το σύνολο των  πλειστηριασμών στην Αττική κατά τον μήνα Δεκέμβριο ’21, το 50% αφορούσε πρώτες κατοικίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση