Οι Ισραηλινοί αδελφοί Dayan θέλουν να αγοράσουν 60 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο

Παρά τη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία στον ξενοδοχειακό κλάδο στο Ισραήλ, οι αδελφοί Dayan και η αλυσίδα ξενοδοχείων Isrotel επιμένουν αναπτυξιακά και σχεδιάζουν την αγορά πολλών ξενοδοχείων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Calcalist, μέσω της αλυσίδας Isrotel πρόκειται να αγοράσουν 60 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο έναντι ενός τεράστιου ποσού 1,2 δισ. ευρώ.

Πρόκειται όπως γράφει ο Ισραηλινός τύπος ότι είναι ξενοδοχεία προς πώληση, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και η μειοψηφία στην Κύπρο.

Η αλυσίδα Isrotel έχει τρέχουσα αξία 5,7 δισ. σεκέλ, (1,6 δις. ευρώ) στο χρηματιστήριο. Επίσης όπως αναφέρουν οι εφημερίδες του Ισραήλ η αποτυχία επέκτασης στο Ισραήλ είναι πιθανώς ο λόγος που η αλυσίδα επικεντρώνεται στην επέκταση σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η αλυσίδα Isrotel

Ο David Lewis ίδρυσε και ίδρυσε την αλυσίδα Isrotel το 1980. Η αλυσίδα διαθέτει 20 μεγάλα ξενοδοχεία στο Ισραήλ, όπου τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο Eilat.

Εκτός από το γεγονός ότι επεκτείνεται στην Ευρώπη, η Isrotel ανοίγει επίσης δύο ακόμη ξενοδοχεία στο Ισραήλ. Αυτά τα ξενοδοχεία περιλαμβάνουν 45 σουίτες στο Ein Bokek στη Νεκρά Θάλασσα και 130 δωμάτια στο Τελ Αβίβ.

Αδελφοί Dayan

Οι αδερφοί Dayan είναι μια οικογένεια επιχειρηματιών που επενδύουν κυρίως σε ακίνητα. Δραστηριοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη Γερμανία και την Αγγλία και είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ακινήτων Vivion S.à.r.l, η οποία κατέθεσε προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού αξιοποίησης τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο Amir Dayan

Αγόρασαν επίσης δύο ξενοδοχεία – το Sanderson και το St. Martin’s Lei το 2019 από τον Shaikh Hamad bin Jasm al-Thani, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και πρωθυπουργό της χώρας από το 2007 ως τις 25 Ιουνίου 2013.

Στο Ισραήλ, τα αδέρφια αγόρασαν την Africa Israel Hotels, η οποία διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Crowne Plaza (ως δικαιοδόχος της αλυσίδας IHG) στη Χάιφα και το Τελ Αβίβ και είναι ιδιοκτήτες και άλλων ξενοδοχείων στην Ιερουσαλήμ, στο Εϊλάτ και στη Νεκρά Θάλασσα.

Επιπλέον, η Dayan Brothers είναι επίσης εδραιωμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα από παλιά. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν μαζί με την αλυσίδα Isrotel, να επεκταθούν στη χώρα. Θα ανταγωνιστούν με τους συμπατριώτες τους της Fattal, που έχει επίσης σημαντική παρουσία στην Ελλάδα.

Ένας από τους νεότερους αδελφούς Dayan, ο Amir Dayan, είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και επιχειρηματίας που ειδικεύεται στα ακίνητα και τη φιλοξενία. Λόγω της εις βάθος γνώσης του σε αυτούς τους κλάδους, ηγείται των επενδύσεων της οικογένειας σε ακίνητα και ξενοδοχεία. Ο Amir Dayan αυτή τη στιγμή ζει στο Άμστερνταμ αλλά δραστηριοποιείται στη Γερμανία, το Ισραήλ, με την Ελλάδα και την Κύπρο ως νέες προοπτικές του. Λόγω της εμπειρίας του, ο Amir Dayan είναι επίσης μέτοχος διαφόρων εταιρειών όπως η Lianeo Real Estate, η Golden Capital και η Vivion S.a.r.l.

Πηγή: ΟΤ

Αφήστε μια απάντηση