Γ. Πατούλης στο Πρώτο: Η Περιφέρεια Αττικής είναι απολύτως έτοιμη για την κακοκαιρία «Ελπίδα» (audio)

«Στην Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε απολύτως έτοιμοι για αρκετές ημέρες χιονόπτωσης και θα το δηλώσουμε και αύριο με τον τρόπο με τον οποίο θα αναδείξουμε την ετοιμασία που έχουμε κάνει», τόνισε ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας «Ελπίς», ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Για την Περιφέρεια είναι ξεκάθαρο το ζήτημα των δικών μας αρμοδιοτήτων, μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση ξέρω τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το κάνουμε», διαβεβαίωσε, σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε την αρμοδιότητα να έχουμε ανοιχτούς όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες της Περιφέρειας με τα μηχανήματα και με την Πολιτική Προστασία. Νομίζω ότι με το αλάτι – σε αρκετούς χιλιάδες τόνους – και με τη δυνατότητα που έχουμε από την Πολιτική Προστασία και τους έμπειρους ανθρώπους που την απαρτίζουν, ήδη είμαστε σε ετοιμότητα».

Μίλησε για δυο κύματα χιονόπτωσης, το ένα το Σαββατοκύριακο και το άλλο που θα είναι πιο έντονο από Δευτέρα-Τρίτη. Ο κύριος Πατούλης είπε ότι αύριο το μεσημέρι η Περιφέρεια συγκαλεί τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι – όπως τόνισε- θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δημοτικοί δρόμοι. Πρόσθεσε, δε, ότι αύριο το απόγευμα στις 6.30 συγκαλεί τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του εθνικού οδικού δικτύου, της ΚΕΔΕ και των Περιφερειών – ώστε να γίνει ο συντονισμός των αρμοδιοτήτων και όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες.

«Ελπίζω να μην έχουμε και τα περσινά της “Μήδειας”», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να κοιτάξει τις δικές της αρμοδιότητες με τις δικές της εργολαβίες για πτώσεις δέντρων κοντά στα καλώδια τα οποία προφανώς θα πρέπει να φροντίζει αμέσως.

«Στο θέμα των αρμοδιοτήτων θα πρέπει να υπάρχουν ονοματεπώνυμα. Ίσως περιπλέκεται η κατάσταση όταν κάποιοι δεν είναι υπεύθυνοι πάνω στις αρμοδιότητες που έχουν και “θολώνουν τα νερά”. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρος, γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει ο πολίτης και η ιστορία του καθενός μας και σε αυτό δεν θα παίξουμε», διεμήνυσε ο κ. Πατούλης.

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας
image}

Αφήστε μια απάντηση